Home > Nieuws > Laatste nieuws
Laatste nieuws
Koningsschieten 2016 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 28 maart 2016 19:55

Koningsschieten 2016

Martien Heijkers heeft de koningstitel 2016 voor zich opgeeist.

Met een totaal van 474 punten bleef hij Pieter Custers met 8 punten voor.

Antoinette Heijkers werd 3e met 463 punten.


De strijd voor de titel 'Hertog' was dit jaar voor Jan Custers.

Met een gelijk aantal punten (216) met Henk Heijkers na 25 pijlen was de strijd nog niet beslist.

Een shoot-off van 5 pijlen moest beslissen wie de titel zou krijgen.

Met 49 punten tegen 44 mag Jan zich Hertog van De Lauwerkrans noemen .

 
Uitslag Koningschieten 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 22 april 2014 21:55

Gert-Jan Heijkers verrassende nieuwe Koning ‘de Lauwerkrans’!

De toon leek gezet. Pieter Custers opende Paasmaandag het Koningsschieten met de maximale 50 punten en nam direct een grote voorsprong op alle concurrenten. 50 pijlen later bleek echter niets minder waar en hief Gert-Jan Heijkers voor het eerst de Koningsbeker van ‘de Lauwerkrans’ de lucht in.

Na veertien pijlen leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Pieter. Een misser met zijn vijftiende pijl bracht echter alle concurrenten weer terug in de race. Antoinette Heijkers nam verrassend de leiding, gevolgd door broer Gert-Jan, Pieter en Alfons Custers.

Antoinette wist deze leiding tot aan de pauze vast te houden. Na 25 pijlen stond ze bovenaan met 231 punten, een persoonlijk record! Gert-Jan volgde met 229 en Pieter met 226.
Alle andere concurrenten waren op grotere achterstand gezet, de strijd zou verder tussen deze drie uitgevochten worden.

Afwisselend goede en minder goede series van alle drie zorgde ervoor dat de spanning nog steeds hoog was met nog vijf pijlen te gaan. Pieter had inmiddels de leiding overgenomen, Gert-Jan volgde op twee punten, Antoinette op drie.

Solide schoten van Pieter leken hem de winst te gaan geven, met nog één pijl te gaan hadden zowel Gert-Jan als Antoinette een achterstand van twee punten. Een gele was voldoende voor Pieter om de Koningstitel weer terug te nemen.
Pieters’ laatste schot ging echter volledig mis, Antoinette en Gert-Jan schoten beide een 9 en een tweede Shoot-Off in vijf jaar tijd was een feit. Beide eindigden met 460 punten uit 50 pijlen.

Gert-Jan nam in deze S-O direct een ruime leiding, twee negens tegenover twee zevens van Antoinette gaven hem voldoende ruimte om in zijn laatste drie schoten redelijk ontspannen en dik verdiend zijn eerste Koningstitel op te eisen. 

En passant werd Fer van Doorn voor de vierde keer op rij Hertog van ‘de Lauwerkrans’. Met een score van 219 punten in 25 pijlen won hij ruim van zijn concurrenten.
Fers’ scores van 214, 216, 216 en 219 in de laatste vier edities tonen aan dat hij altijd een zeer constant niveau weet te halen tijdens het Koningsschieten. Wederom een verdiende titel!

 
Koningsschieten 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 19 april 2014 13:06

Koningsschieten 'de Lauwerkrans'

Paasmaandag (21 april) wordt er in clublokaal de Bachelorclub weer geschoten om de Koningstitel.

Lees meer...
 
De Lauwerkrans wint Krijgsman Toernooi PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 29 oktober 2012 10:12

De Lauwerkrans prolongeert winst Krijgsman Toernooi

Het eerste zestal van De Lauwerkrans, bestaande uit Pieter Custers, Martien Heijkers, Gert-Jan Heijkers, Tim Eerkens, Henk Heijkers en Emiel Custers is er zondag 28 oktober wederom in geslaagd het Krijgsman toernooi in Boukoul te winnen. Dit betekende de derde titel in vier deelnames.


Lees meer...