De Lauwerkrans wint Krijgsman Toernooi Afdrukken
maandag 29 oktober 2012 10:12

De Lauwerkrans prolongeert winst Krijgsman Toernooi

Het eerste zestal van De Lauwerkrans, bestaande uit Pieter Custers, Martien Heijkers, Gert-Jan Heijkers, Tim Eerkens, Henk Heijkers en Emiel Custers is er zondag 28 oktober wederom in geslaagd het Krijgsman toernooi in Boukoul te winnen. Dit betekende de derde titel in vier deelnames.


Voorronde:

Na een derde plaats in de kwalificaties enkele weken eerder, startte het team uit Ell zondag sterk in de voorrondes. Vanaf de eerste serie werd de leiding genomen om deze niet meer af te staan. Met 820 punten uit 90 pijlen werd de eerste plaats behaald, kort gevolgd door het zestal van Vriendschap & Strijd uit Hunsel met 810 punten.

Het Krijgsman toernooi draait echter om de finalerondes. In de kwartfinale werd het team van De Ster uit Pey-Echt gedecideerd aan de kant gezet, 279-261, waarna de halve finale volgde tegen De Snelle Pijl uit Vlodrop. Ook deze wedstrijd werd door het zestal uit Ell zeer overtuigend gewonnen, 274-256.


Finale:

Wat volgde was de lang verwachtte finale tegen Vriendschap & Strijd uit Hunsel. Een rematch van de Maesbeker enkele weken eerder waar het zestal uit Hunsel veruit de beste was en waar het (gemankeerde) zestal uit Ell geen potten wist te breken.

De finale bleef lange tijd spannend, de leiding in de wedstrijd ging over en weer tussen beide teams. Met een voorsprong van 2 punten met nog 1 serie te gaan had het zestal uit Ell de beste papieren om de titel te prolongeren. De schutters uit Hunsel wisten dit gat echter te dichten en trokken de stand gelijk, 276-276. Een shoot-off moest bepalen wie de felbegeerde wisseltrofee mee naar huis mocht nemen, een unicum volgens de organisatoren uit Boukoul.

Ell startte deze shoot-off zeer sterk. Pieter, Martien, Gert-Jan en Tim wisten in de eerste 4 schoten 39 punten op het bord te zetten, enkele afzwaaiers naar het rood van Hunsel gaf Ell een redelijk comfortabele voorsprong. Henk en Emiel wisten vervolgens de wedstrijd rustig uit te schieten, de shoot-off werd met 57-53 gewonnen en de wisseltrofee ging hiermee voor de derde keer mee naar Ell.

En passant wonnen Antoinette Heijkers en Emiel Custers ook nog de eerste prijzen voor respectievelijk de hoogste dame (met 224) en de hoogste heer (241) uit de kwalificaties.