Home > Uitslagen > Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslagen
Koningschieten 2018 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 07 april 2018 17:19


Martien Heijkers herovert Koningstitel ‘de Lauwerkrans’

De spanning was weer hoog, de belangen weer groot, 2e Paasdag tijdens het Koningschieten van ‘de Lauwerkrans’. Met 17 schutters aan de lijn was het weer gezellig druk in het clublokaal in de Bachelorclub en werd er vanaf 14:00 uur gestreden om zowel de titel Koning als die van Hertog.

Pieter Custers verdedigde zijn Koningstitel, terwijl jubilaris Jan Custers (50 jaar lid) zijn Hertogtitel weer met een jaar wilde verlengen. Beide gingen dan ook voortvarend van start, na 10 pijlen had Pieter een gaatje van 5 naar naaste belagers Martien Heijkers en Emiel Custers opgebouwd, terwijl Jan al een gaatje had geslagen van 4 op Alfons Custers. Opvallend was echter dat beiden in de 3e serie te maken kregen met een inzinking. Pieter verloor 7 punten in 5 pijlen, Jan verloor er 6.

Door dit scoreverloop beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De Hertogtitel, die beslist zou worden over een score van 25 pijlen, liep op zijn einde. Alfons en Jan gingen gelijk op in de 4e serie, met nog 5 pijlen te gaan was het onderlinge verschil 2. Een inzinking van Alfons in de laatste serie (3 zessen op rij) betekende dat Jan, ondanks een minder goede serie van 39, toch zijn derde Hertogtitel op rij won.

Ondertussen was de strijd om de Koningstitel hevig los gebarsten. Pieter bleef moeite houden om constant te scoren, terwijl Martien, Emiel, Gert-Jan Heijkers en Stef Clerkx een sterk einde kende van de eerste 25 pijlen (van een totaal van 50). Stand halfweg: Martien 236, Emiel 234, Pieter 230, Gert-Jan 229 en Stef 228.

Emiel ging voortvarend van start na de pauze. Met twee rondes van 47 nam hij de leiding over van Martien. Samen liepen ze uit op de rest van de schutters, de titelstrijd leek vanaf dit moment tussen hen te gaan. In de laatste 15 pijlen schakelde Martien nog een versnelling hoger, een tussenspurt van 97 punten in 10 pijlen was voldoende om een flink gat te slaan op Emiel. Met nog 5 pijlen te gaan was het gat 4 punten en leek Martien comfortabel op weg naar zijn 13e Koningstitel.

Een 6 in de laatste serie, met nog twee pijlen te gaan, bracht de spanning echter terug in de wedstrijd. Emiel antwoordde deze fout met een 10, na 48 pijlen was het gat nog maar één puntje! Martien bleef echter koel en sloot overtuigend af met 2x een 10, voldoende voor zijn 13e titel en daarmee wederom op gelijke hoogte met Pieter Custers. Achter Martien en Emiel werd de top 5 gecomplementeerd door Gert-Jan, Stef en Antoinette Heijkers.

Martien, gefeliciteerd!

Tijdens de prijzenuitreiking werd Jan Custers in het zonnetje gezet vanwege zijn 50 jaar jubileum. Vanuit het bestuur en de leden van 'de Lauwerkrans' werd hem een weekendje 's-Hertogenbosch tijdens het WK Outdoor Handboogschieten in 2019 aangeboden. Uiteraard werd er na alle huldigingen genoten van een overheerlijk koud buffet verzorgd door Ruud & Marleen Heijkers.

De volledige uitslag is hier te vinden. 
De Lauwerkrans door naar halve finale NHB Beker PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 19 november 2017 16:31

Zondag 19 november is in het clublokaal van Ontspanning Tungelroy de eerste ronde van de NHB Beker verschoten. Zeven teams meldden zich aan de schietlijn, het viertal van 'de Lauwerkrans' bestond uit Pieter en Emiel Custers en Martien en Gert-Jan Heijkers. Na de mooie 2e plaats in de landelijke finale vorig seizoen, zijn ook dit seizoen de verwachtingen hoog gespannen. In deze eerste ronde kon de meeste tegenstand worden verwacht van de teams uit Hunsel, Stramproy en Reuver.

De Lauwerkrans trapte af tegen het zéér jonge team van de organiserende vereniging Tungelroy. Dit viertal kwam verrassend sterk uit de startblokken en legde Ell het vuur aan de schenen. Na een 2-4 achterstand werden de eerste twee matchpunten dankzij twee sterke laatste sets alsnog uit het vuur gesleept. 

De tweede wedstrijd was de eerste kraker van de dag. Hunsel kwam uit tegen Stramproy, terwijl Ell het op moest nemen tegen Reuver. Het hoge niveau van de eerste wedstrijd werd doorgetrokken, met vijf goede sets en een totaalscore van 185 punten wist Ell wederom twee matchpunten te winnen, 7-3 tegen Reuver. Op de andere banen won Stramproy van Hunsel en waren zij net als Ell nog zonder puntverlies.

De derde wedstrijd werd eenvoudig met 10-0 van Weert gewonnen, omdat Stramproy ook won gingen beide teams met zes matchpunten de pauze in. De onderlinge confrontatie zou direct in de eerste wedstrijd na de pauze plaatsvinden, een ware sleutelwedstrijd dus.

Ell begon voortvarend na de pauze, binnen no-time stond er een 4-0 voorsprong op het bord. Stramproy draaide iets langzamer warm maar kwam met twee hoge sets (40! en 37) terug tot 4-4. De vijfde set zou bepalen wie er alleen aan de leiding zou gaan na vier wedstrijden. Ondanks dat Ell opende met een 8 werd deze vijfde set gewonnen, 36-34. Ell won de wedstrijd met 6-4 en kwam hierdoor op 8 matchpunten.

De stand op het bord gaf daarna aan dat Ell nog maar één wedstrijd hoefde te winnen om zeker te zijn van plaatsing voor de halve finale. In de zesde wedstrijd was er immers geen tegenstander, wat twee zekere matchpunten op zou leveren. Stramproy en Hunsel hadden deze 'bye' al gehad voor de pauze. 
Het viertal van Ospel gaf zich echter niet makkelijk gewonnen, halfweg stond het 3-3. Ell sloot echter zeer overtuigend af met 37 en 38 punten, goed voor 4 setpunten en dus winst in de wedstrijd. Mathematisch voldoende voor het bereiken van de halve finale. 

De laatste wedstrijd werd verschoten tegen het immer sterke, maar vandaag minder stabiele viertal van Vriendschap & Strijd. Het team uit Hunsel was inmiddels uitgeschakeld voor het bereiken van de volgende ronde, dat zou beslist worden in de onderlinge wedstrijd tussen Stramproy en Reuver. Wellicht bevrijd van enige spanning schoten de Hunselnaren hun beste partij van de dag. Met vijf sets van 36 of hoger (188/200 punten totaal) brachten zij het viertal uit Ell hun enige verlies van de dag toe. Voor Ell dus een klein smetje op een verder mooie dag.

Omdat St. Hubertus uit Stramproy zijn laatste partij niet verloor van De Grensschutters uit Reuver wisten ook zij zich te plaatsen voor de halve finale, die op zondag 14 januari 2018 zal plaatsvinden.

Eindstand:

PlaatsTeamMatchpunten
Totaal
1De Lauwerkrans222222012
2St. Hubertus222022111
3De Grensschutters201222110
4Vriendschap & Strijd20202129
5Ontspanning02100126

Wilhelmina02020026
7De Batavieren Treffers00020002


 
De Lauwerkrans wint voor de 4e keer het Krijgsman Soranus toernooi PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 23 oktober 2017 07:10

Op zondag 22 oktober reisde het zestal van de Lauwerkrans af naar Boukoul voor de finale van het jaarlijkse 'Krijgsman Soranus' toernooi. Pieter, Martien, Jan, Gert-Jan, Antoinette en Tim startten op de eerste baan omdat de Lauwerkrans zich in de voorronde als eerste had geplaatst.

Lees meer...
 
De Lauwerkrans wint eerste editie ‘Maesbeker nieuwe stijl’ PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 01 oktober 2017 12:39

Op zaterdag 30 september werd de eerste editie van de ‘Maesbeker nieuwe stijl’ verschoten. Voor het eerst werd geschoten via het set-systeem in plaats van de reguliere 25 schoten. Met 5 deelnemende verenigingen werden er 4 onderlinge wedstrijden geschoten en 1 ronde werd geschoten zonder tegenstander. Iedere wedstrijd bestond uit 5 pijlen wat het totaal op 25 tellende schoten bracht.


Na wat gebeld en ge-app was het zestal nét op tijd in Hunsel om te beginnen aan de proefschoten. De Lauwerkrans was niet in de sterkte opstelling afgevaardigd (Emiel en Antoinette zaten in het buitenland) dus het beloofde een extra spannende strijd te worden. Op voorhand werd de meeste tegenstand verwacht van Hunsel en Stramproy; op papier de sterkste tegenstanders.


De Lauwerkrans moest het spits afbijten tegen Hunsel, meteen een kraker om te beginnen. Na 3 pijlen keek het zestal tegen een 2-4 achterstand aan maar met twee solide series van 55 wisten de schutters de wedstrijd met 6-4 te winnen. De volgende wedstrijd tegen Tungelroy werd eenvoudig gewonnen (10-0) en de ronde daarna was er geen tegenstander (bye). In de 3e ronde had Stramproy ondertussen verloren van Hunsel en de Lauwerkrans stond met 6 wedstrijd punten aan kop en had alles nog in eigen hand.


De vierde wedstrijd, tegen Haler, was na 3 schoten al beslist (6-0 voor) en ging met 8-2 naar de Lauwerkrans. Tijdens de 4e wedstrijd werd er al wat met de volgende tegenstander, Stramproy, gedold. Met een slotserie van 58 in de 4e wedstrijd gaf het zestal van de Lauwerkrans aan klaar te zijn voor de laatste partij.


Met nog één wedstrijd te gaan stond de Lauwerkrans aan kop met 8 wedstrijdpunten, Hunsel en Stramproy volgden beide met 6 punten. In de laatste ronde kon nog van alles gebeuren, zelfs met 3 teams gelijk eindigen met 8 punten. In dat geval zou er een shoot-off geschoten worden was besloten. De Lauwerkrans was echter niet van plan om het zo ver te laten komen en ging voor de volle winst. Met een serie van 55 werd de eerste game gewonnen (2-0). De tweede serie viel tegen met 51 punten maar toch was dat genoeg om op 4-0 voorsprong te komen. Het volgende punt werd ingeleverd (55 tegen 56) maar de 4e game werd gewonnen met 55 tegen 53 en hiermee dus ook de wedstrijd en het toernooi.


Met geen enkel verliespunt en de meeste punten in totaal won het zestal van de Lauwerkrans dik verdiend de Maesbeker 2017!


Na 6 jaar op rij gewonnen te zijn door Hunsel heeft de Lauwerkrans de Maesbeker weer in de (vernieuwde) prijzenkast staan!


Schutters proficiat!


PlaatsTeamMatchpuntenScore totaal
1De Lauwerkrans, Ell101349
2Vriendschap & Strijd, Hunsel81341
3St. Hubertus, Stramproy61346
4De Grensschutters, Haler41266
5Ontspanning, Tungelroy21130


 
1e ronde NHB Beker PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 20 november 2016 19:02

De Lauwerkrans door naar 2e ronde NHB Beker

Zondag 20 november reisden Pieter, Martien, Gert-Jan en Emiel af naar het clublokaal van Vriendschap & Strijd in Hunsel voor het verschieten van de 1e ronde van de NHB Beker. Na vorig jaar een 3e plek behaald te hebben in de poule, was ten doel gesteld om dit jaar de 2e ronde (Rayon) te behalen. Hiervoor moest er afgerekend worden met zeven andere viertallen, de meeste tegenstand werd echter verwacht van V&S Hunsel, St. Hubertus Stramproy en de Grensschutters uit Reuver.

Lees meer...
 
«StartVorige123VolgendeEinde»

Pagina 1 van 3