Home > Uitslagen > Wedstrijdverslagen > Koningsschieten 2012
Koningsschieten 2012 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 april 2012 18:47

Pieter Custers voor twaalfde keer koning 'de Lauwerkrans'

Tweede Paasdag stond traditioneel weer het Koningsschieten op het programma bij ‘de Lauwerkrans’. Ook dit jaar waren er weer drie topfavorieten, Martien Heijkers en Pieter en Emiel Custers. Dit jaar werd niemand gehinderd door fysieke ongemakken, een spannende strijd werd daarom verwacht.

Pieter liet vanaf het begin zien dat hij na drie jaar zijn Koningstitel weer terug wou door te openen met vier tienen, alleen Emiel en Stef Clerkx wisten in het spoor te blijven. Martien en Gert-Jan Heijkers moesten iets meer terrein prijs geven. Na 25 pijlen ging Pieter aan de leiding met 241, Emiel en Stef volgde met respectievelijk 237 en 234. Martien en Gert-Jan hadden met 230 al iets meer achterstand opgelopen.

In de tweede ronde van 25 pijlen bouwde Pieter zijn voorsprong gestaag uit, na 40 pijlen was de voorsprong op naaste belager Emiel uitgebreid naar 7 punten, met nog 10 pijlen te gaan leek de strijd gestreden. Pieter kreeg echter moeite met het raken van de 10 en na een 7 in de voorlaatste ronde en vier 9’s in de laatste serie was het gat gedicht naar één punt. Een 10 in de laatste pijl zou betekenen dat de titel binnen was, de 9 die Pieter schoot gaf Emiel echter nog een kans op een shoot-off van 5 pijlen. Emiel wist deze kans echter niet te verzilveren en moest met één punt de titel aan Pieter laten, hij behaalde hiermee alweer zijn twaalfde Koningstitel.

Hertog:

Bij de Hertogen was de strijd iets minder spannend maar daarom niet minder attractief. Fer van Doorn nam vanaf het begin de leiding om deze iedere serie iets uit te breiden. Met 216 punten uit 25 pijlen wist hij nummer twee Harie Heijkers op een redelijk ruime afstand van 10 punten te houden.

Jeugdkoning:

Bij de aspiranten was het wederom een spannende strijd, Wietse Heijkers en Bas Heijkers bleven gedurende de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Na 20 pijlen had Bas een voorsprong van 2 punten, 163 om 161. Wietse wist deze echter in de laatste serie met een sterke score van 44 punten om te buigen. Net als vorig jaar behaalde hij de titel van jeugdkoning, met 205 punten bleef hij Bas, die 201 schoot, net voor.

Zie de volledige uitslagen hier.