Home > Uitslagen > Wedstrijdverslagen > De Lauwerkrans wint voor de 4e keer het Krijgsman Soranus toernooi
De Lauwerkrans wint voor de 4e keer het Krijgsman Soranus toernooi PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 23 oktober 2017 07:10

Op zondag 22 oktober reisde het zestal van de Lauwerkrans af naar Boukoul voor de finale van het jaarlijkse 'Krijgsman Soranus' toernooi. Pieter, Martien, Jan, Gert-Jan, Antoinette en Tim startten op de eerste baan omdat de Lauwerkrans zich in de voorronde als eerste had geplaatst.

De finale begon met een kwalificatie van 15 pijlen. In de eerste serie werd 272 geschoten en moest het zestal Willem Tell uit Geverik voor zich dulden. Echter na de tweede serie van 278 waren de rollen omgedraaid. In de derde serie werd 275 geschoten en met 825 punten won de Lauwerkrans de kwalificatie. Wilem Tell (Geverik) en De Ster (Pey-Echt) werden gedeelde tweede met 819. De overige teams volgden op grote achterstand.

Na de kwalificatie stond de kwartfinale op het programma. De Lauwerkrans trad hier aan tegen Silberpfeil (Myhl); deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 273 tegen 253. Meer strijd werd er geleverd op andere banen; Ons Genoegen (Roggel) versloeg Willem Tell en de Grensschutters (Haler-Uffelse) wonnen na een sterke wedstrijd van de Ster (Pey-Echt) met 265-263. Dit betekende de uitschakeling van nummer 2 en 3 uit de kwalificatie.

De tegenstander in de halve finale was de Snell Pijl (Vlodrop). Het ging in de wedstrijd gelijk op en na 4 pijlen stond het zestal met 6 punten voor (222-216). Er werd zwak afgesloten met een serie van 53 maar het was voldoende voor de winst: 275 - 273. In de andere halve finale werd ondertussen (andermaal) gestunt door de schutters uit Haler-Uffelse, zij wonnen hun wedstrijd tegen Roggel met 275 tegen 252. Dit werd met een luide oerkreet gevierd door Leike Brouns. De finale zou tussen Ell en Haler gaan.

Het zestal van de Lauwerkrans begon slecht aan de finale en na twee pijlen (95) werd tegen een flinke achterstand aangekeken. De volgende twee pijlen werd echter beter gescoord (108) en omdat er bij de tegenstander ook e.e.a. mis ging (letterlijk) was de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met een sterke serie van 59 werd de wedstrijd afgesloten en was de Lauwerkrans voor de 4e keer winnaar van het Krijgsman Soranus toernooi. De wisselbeker (die met het lampje) komt weer naar Ell voor een jaar, nog 1 overwinning resteert en dan mag de wisselbeker in Ell blijven.

Met een sterke teamprestatie heeft de Lauwerkrans alweer de 2e prijs van het seizoen binnen. Mindere schoten werden goed gecompenseerd door de rest van het zestal en mede door een sterk schietende Antoinette (46-47-49) wist de Lauwerkrans de finales te winnen.

Schutters proficiat!