Home > Uitslagen > Wedstrijdverslagen > De Lauwerkrans door naar halve finale NHB Beker
De Lauwerkrans door naar halve finale NHB Beker PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 19 november 2017 16:31

Zondag 19 november is in het clublokaal van Ontspanning Tungelroy de eerste ronde van de NHB Beker verschoten. Zeven teams meldden zich aan de schietlijn, het viertal van 'de Lauwerkrans' bestond uit Pieter en Emiel Custers en Martien en Gert-Jan Heijkers. Na de mooie 2e plaats in de landelijke finale vorig seizoen, zijn ook dit seizoen de verwachtingen hoog gespannen. In deze eerste ronde kon de meeste tegenstand worden verwacht van de teams uit Hunsel, Stramproy en Reuver.

De Lauwerkrans trapte af tegen het zéér jonge team van de organiserende vereniging Tungelroy. Dit viertal kwam verrassend sterk uit de startblokken en legde Ell het vuur aan de schenen. Na een 2-4 achterstand werden de eerste twee matchpunten dankzij twee sterke laatste sets alsnog uit het vuur gesleept. 

De tweede wedstrijd was de eerste kraker van de dag. Hunsel kwam uit tegen Stramproy, terwijl Ell het op moest nemen tegen Reuver. Het hoge niveau van de eerste wedstrijd werd doorgetrokken, met vijf goede sets en een totaalscore van 185 punten wist Ell wederom twee matchpunten te winnen, 7-3 tegen Reuver. Op de andere banen won Stramproy van Hunsel en waren zij net als Ell nog zonder puntverlies.

De derde wedstrijd werd eenvoudig met 10-0 van Weert gewonnen, omdat Stramproy ook won gingen beide teams met zes matchpunten de pauze in. De onderlinge confrontatie zou direct in de eerste wedstrijd na de pauze plaatsvinden, een ware sleutelwedstrijd dus.

Ell begon voortvarend na de pauze, binnen no-time stond er een 4-0 voorsprong op het bord. Stramproy draaide iets langzamer warm maar kwam met twee hoge sets (40! en 37) terug tot 4-4. De vijfde set zou bepalen wie er alleen aan de leiding zou gaan na vier wedstrijden. Ondanks dat Ell opende met een 8 werd deze vijfde set gewonnen, 36-34. Ell won de wedstrijd met 6-4 en kwam hierdoor op 8 matchpunten.

De stand op het bord gaf daarna aan dat Ell nog maar één wedstrijd hoefde te winnen om zeker te zijn van plaatsing voor de halve finale. In de zesde wedstrijd was er immers geen tegenstander, wat twee zekere matchpunten op zou leveren. Stramproy en Hunsel hadden deze 'bye' al gehad voor de pauze. 
Het viertal van Ospel gaf zich echter niet makkelijk gewonnen, halfweg stond het 3-3. Ell sloot echter zeer overtuigend af met 37 en 38 punten, goed voor 4 setpunten en dus winst in de wedstrijd. Mathematisch voldoende voor het bereiken van de halve finale. 

De laatste wedstrijd werd verschoten tegen het immer sterke, maar vandaag minder stabiele viertal van Vriendschap & Strijd. Het team uit Hunsel was inmiddels uitgeschakeld voor het bereiken van de volgende ronde, dat zou beslist worden in de onderlinge wedstrijd tussen Stramproy en Reuver. Wellicht bevrijd van enige spanning schoten de Hunselnaren hun beste partij van de dag. Met vijf sets van 36 of hoger (188/200 punten totaal) brachten zij het viertal uit Ell hun enige verlies van de dag toe. Voor Ell dus een klein smetje op een verder mooie dag.

Omdat St. Hubertus uit Stramproy zijn laatste partij niet verloor van De Grensschutters uit Reuver wisten ook zij zich te plaatsen voor de halve finale, die op zondag 14 januari 2018 zal plaatsvinden.

Eindstand:

PlaatsTeamMatchpunten
Totaal
1De Lauwerkrans222222012
2St. Hubertus222022111
3De Grensschutters201222110
4Vriendschap & Strijd20202129
5Ontspanning02100126

Wilhelmina02020026
7De Batavieren Treffers00020002