Trainingen

Het trainingslokaal van de Lauwerkrans bevindt zich in Café De Bachelorclub – Bie Joeri, gelegen aan de Sebastiaanstraat 7 te Ell. Met regelmaat wordt er door de leden gezamenlijk geoefend. Vanaf 2021 zal er gestart worden met begeleide trainingsavonden onder leiding van (gediplomeerde) trainers. 
 
Buiten deze ‘officiële’ trainingsmomenten kan er in overleg met de uitbater (Joeri Janssen) en mits de trainingsruimte beschikbaar is, vrij geoefend worden.

Ochtend/avond
Woensdagavond
Donderdagavond
Zondagochtend

Tijd
19:00 – 20:45
19:00 – 21:00
10:00 – 12:00

Bijzonderheden
Begeleide trainingsavond o.l.v. trainers
Vaste club-oefenavond
Mogelijkheid om deel te nemen aan zondagochtend competitie (50 pijlen tellen)

Trainers

Jan Custers
Handboogtrainer-B gediplomeerd trainer.

Jan is al decennia lang actief als trainer/coach. Zowel voor de Lauwerkrans als voor de Nederlandse Handboogbond, waar hij jarenlang de positie van Bondscoach Jong Oranje bekleedde.

 

Martien Heijkers

Als recordhouder Koningstitels van de Lauwerkrans heeft Martien zijn strepen binnen de handboogsport ruimschoots verdiend. Als schutter is Martien binnen vele disciplines actief (geweest), zowel met de recurve als met de compoundboog.
 
Vooral in/op het gebied van materiaal heeft Martien een zeer uitgebreide interesse en kennis.

 

 

Emiel Custers
Handboogtrainer-4 gediplomeerd trainer.

Emiel heeft van 2004 t/m 2008 deel uitgemaakt van de Nationale compound Kernploeg. Daarna is hij in 2011 toegetreden tot de technische staf van de Nederlandse Handboogbond, waar hij tot eind 2020 de duorol van Bondscoach Jong Oranje en Assistent Coach Olympisch Team invulde.
 
Sinds 2021 is Emiel werkzaam voor het NOC*NSF.