Verslag koningschieten 2020

Daags na de dubbele overwinning tijdens de eerste 25m1p competitieronde, kwamen de leden van ‘De Lauwerkrans’ op zondagmiddag 20 september bij elkaar in hun eigen clublokaal voor het Koningsschieten. De editie van 2020, die oorspronkelijk voor het eerst plaats zou vinden op zijn nieuwe datum in maart, werd vanwege de corona-crisis zes maanden uitgesteld.
Verdedigend kampioenen waren Martien, die opging voor zijn derde opeenvolgende titel (en daarmee ook de Keizerstitel) en Henk, die in 2019 de Hertog titel overtuigend opeiste.

In tegenstelling tot eerdere edities, stond de strijd om beide titels dit jaar niet bol van de spanning. Al vanaf de eerste series nestelde Emiel (in de Koningsklasse) en Henk (bij de Hertogen) zich aan kop van het klassement. In het verdere verloop van de wedstrijd wisten zij zich langzaam los te maken van hun concurrenten, om zo een onoverbrugbare voorsprong op te bouwen. Een sterke comeback van Ruud Greijmans in de Hertogklasse kon daar geen verandering meer in brengen.

Voor zowel Emiel (die 468 punten schoot) als Henk (428 punten) betekende dit de derde titel. Emiel werd eerder Koning in 2010 en 2013, Henk won zijn eerste Hertog titel in 2010, zijn tweede zoals gezegd in 2019.
Tijdens de prijsuitreiking werd Louis in het zonnetje gezet voor zijn 60-jarig lidmaatschap van de vereniging en de NHB. Hij ontving een mooie oorkonde en een gegraveerde spiegel. Nieuwkomer Jesse, die voor het eerst mee deed aan het Koningsschieten ontving een mooie prijs voor de winst in de ‘Zönjigmurre competitie”
Alle uitslagen te vinden bij de uitslagen en in de foto’s.